Poslovno in karierno svetovanje, mentoriranje&coaching

David Rakar, dipl. oec.

Začetek podjetništva izhaja iz 15 letnega sokreiranja družinskega podjetja – gostilna in hotel Rakar, od leta 1994 do 2009. V letih 2001 do 2009 je potekalo hkratno vzporedno poslovno sodelovanje z različnimi naročniki po Sloveniji na področju marketinga, prodaje, business developmenta, organizaciji dogodkov, izobraževanja, projektnega vodenja, pripravi razpisov, pridobivanja finančnih virov, vodenje ljudi, oblikovanju poslovnih modelov itd. večinoma po manjših podjetjih in organizacijah. Izrazita so bila leta 2007 do 2009, v vlogi direktorja prodaje in aktivnega svetovalca pri vzpostavljanju komunikacije z novimi generacijami potrošnikov preko oglasnega prostora v nišnih medijih na Slovenskem trgu – v svoji niši je bilo podjetje tržni vodja.

Od leta 2010 dalje, je bila pot kot poslovni svetovalec z velikim fokusom na mednarodnem poslovanju (z velikim poudarkom na Indiji in sodelovanju z njo), povezovanju različnih poslovnih subjektov v Sloveniji in globalno, pridobivanju razpisnih sredstev, pospeševanju prodaje, treningom zaposlenih, mentoriranju, oblikovanju poslovnih modelov, spremljanju delegacij na poslovnih poteh v tujino, investiranju v start-upe v Sloveniji in tujini itd.

Poslovno izobraževanje je bilo v Sloveniji dokončano na visokošolskem nivoju na GEA College – Visoki šoli za podjetništvo (danes Fakulteta za podjetništvo). Dodatna izobraževanja in certifikati pa so se pridobivali na JIBS – Jonkoping International Business School Jonkoping University Švedska, na Bogazici University Istanbul Turčija, na Cotrugli Business School Zagreb in Panta Rei izobraževanja Ljubljana.

Zadnja tri leta pa poteka izobraževanje in usposabljanje iz področja Psihoterapije, modalitete Transakcijska analiza pri dr.Zoranu Milivojević, s trenutno pridobljenim nazivom Specializant psihoterapije transakcijske analize.

Poslovna znanja in znanja iz psihoterapije se uspešno dopolnjujejo na področju Izvajanja izkustvenih delavnic, Mentoriranja mladih podjetnikov, Coachinga managerjem in Treninga posameznikov v njihovem osebnem ter kariernem življenju. Vse skupaj pa globinsko nadgrajujejo življenjske izkušnje iz različnih kulturoloških okolij. Celovitost je tista, ki šteje. Harmonija. In dolgoročnost v sedanjem trenutku.

Doprinos širši družbi se je izkazoval z aktivnim sodelovanjem v upravnem odboru InCo gibanja, kjer je bilo prvo poslanstvo širjenje Inovativnosti v širši prostor, kasneje pa Intuicijo, tako v poslovno kot vsakdanje življenje. Enako od leta 2011 je redni član omizja Rotary Club Grosuplje, kjer se spodbuja prijateljstvo med člani in aktiven doprinos širši okolici na kateri deluje.

Kontakt
Free-ABILITY

Freedom in Responsability

E: info@free-ability.com

T: +386 31 342 221

A: Pod hribom 55, Ljubljana