Moški

Moški

Beseda, katere pomen, vrednota, zavedanje izginja v trenutni slovenski družbi, predvsem v mlajši in srednji populaciji. Če je bil moški zgodovinsko gledano ozaveščeno delovanje in ponosno predstavljeno v vsakem moškem predstavniku, je to danes konfuzno stanje. Moški ne vedo več, kaj to pomeni. Odgovor zakaj in kako je prišlo do tega, je pomešan v več različnih kulturološko-zgodovinskih-ekonomskih razlagah; vendar razlog trenutno ni tako pomemben, kot je pomembno zavedanje skupne družbe – čas je za nujno kurativo in iz nje upanje, da bo prišlo do preventive.

Vsem v družbi je skupno strinjanje, da neozaveščen moški ni koristen nobenemu: niti sebi, svoji ženski, družini ali širši družbi.

Kaj prinaša moškost, moška energija s seboj? Kako postati in biti moški? Kako delovati kot moški?

Namen Moškega delovanja je jasen in čist. Opolnomočen, ozaveščen moški je kvalitetna oseba v svojem življenju, kvaliteten partner svoji ženski, kvaliteten oče v družini in v širšo družbo vnaša kvaliteto svojega bivanja. Lastnosti so tako od poguma, odločnosti, odgovornosti, pripadnosti, iskrenosti, avtentičnosti, moči, stabilnosti itd. Veliko je lastnosti, a premalo njih jih najdemo v današnjem moškem. To je možno spremeniti in čedalje več nas je takšnih, ki skrbimo, da se gibanje razširi.

Pravi moški poziva pravo žensko. In prava ženska poziva pravega moškega. Sodelovanje, razumevanje, spoštovanje – nujni elementi za razvoj obeh predstavnikov in kvalitetno življenje socialnih bitij, kar človek je.

V naših srečanjih, ali individualno 1na1, ali skupinsko, ozaveščamo moške karakteristike, jih jačamo in prenašamo preko treningov v vsakdanje življenje udeleženca. Delujemo v veri in z neizmerno pazljivostjo ter spoštovanjem, kot da ponovno obujamo skoraj izumrlo vrsto na planetu. Gre za spoštovanje, postopni proces, zaupanje, intimo, ustvarjanje varnega prostora, kjer posameznik lahko odkrije svoje manjke, slabosti in jih poda v transformacijo svojega nasprotja. Korak po koraku, vnaša v svoje vsakdanje življenje nove kvalitete, ki ga postavljajo kot moškega, kot kvalitetno osebo v družbi in vseh odnosih, ki jih ima. Okolica pa potrjeno vidi, sprejema in se odzove na spremembo izredno hitro!

Naša želja in končni cilj je, da preko individualnih srečanj in skupinskega dela ter treningov, pripeljemo posameznika do nivoja, ko bo lahko samostojno sam nadaljeval moško delovanje v svojem življenju. Kot rečejo, če je nekdo polomljen na tleh, mu pomagaj vstati, da si opomore in bo nadaljeval. Če vidiš nekoga spati na tleh, ga prebudi, šokiraj, da se prebudi in zaživi življenje. Ali se prepoznate slučajno, da spite ali da ste zmatrani, polomljeni?

Za nas proces predstavlja, da smo uspeli prebuditi in opolnomočiti novega moškega, s katerim bomo skupaj doprinesli bolj kvalitetni družbi v kateri živimo.

Zakaj se pridružiti Aktivni skupini

Vstopi v varno skupino, kjer se preko aktivne udeležbe dosega Rast in Razvoj ter Odpravlja probleme

Indija kot “Indija Koromandija”?

Želite začeti poslovati z Indijo ali poslovnimi partnerji indijskih korenin?

Osebno psihosocialno svetovanje

Pogovori “1 na 1” za dvig kvalitete življenja, osebno in poslovno

Kontakt
Free-ABILITY

Freedom in Responsability

E: info@free-ability.com

T: +386 31 342 221

A: Pod hribom 55, Ljubljana